Materiaal en leveringvoorwaarden

Bestellen bij rode-huis kan via e-mail of telefonisch.

Betaling

Jouw order kun je contant betalen of via het overmaken van de factuur.

Productie

Al de producten worden met zorg in eigen werkplaats geproduceerd. Alle verbindingen zijn waarnodig gelijmd en degelijk geschroefd. De meubelen zijn goed geschuurd en hebben geen scherpe hoeken.

Materiaal en onderhoud

Al onze meubelen worden gemaakt van vers gezaagd of gebruikte steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw en worden na droging door ons verwerkt. De dikte en kleur van de planken kunnen per partij verschillen. Steigerhout is robuust. Dit betekent dat het hout, met name oud steigerhout, nooit egaal is en sporen van gebruik bevat zoals oneffenheden, puntjes en deukjes. Een kaarsrechte plank bestaat niet van gebruikt steigerhout, maar dit is dan ook de charme van gebruikt steigerhout!

Werking van het hout

Steigerhout is een natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De planken kunnen dan krom gaan staan. In steigerhout kunnen scheurtjes en kiertjes ontstaan afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Voor binnengebruik kun je de meubelen onbehandeld laten. Wil je de meubelen toch behandelen dan kan dat met oa white wash of grey wash.

Bekijk de volledige algemene voorwaarden van Rode Huis meubelen.