Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik je bereiken?
Ik ben zeven dagen per week bereikbaar op klantenservice@rode-huis.nl Je kunt dus ook in het weekend een reactie verwachten.

of kijk op mijn contactpagina

Wat is steigerhout?
Steigerhout is een natuurproduct. Geen plank is gelijk van vorm en kleur. Oneffenheden zijn heel normaal en kleine kieren, spleten en oneffenheden zijn normaal. Natuurproducten werken altijd een beetje met name bij temperatuurwisselingen. Alle meubelen worden standaard (en niet tegen een extra betaling) machinaal geschuurd.

Productie
Alle producten worden door mij met zorg in eigen werkplaats geproduceerd. Alle verbindingen zijn waarnodig gelijmd en degelijk geschroefd. De meubelen zijn goed geschuurd en hebben geen scherpe hoeken.

Eigenschappen steigerhout, materiaal en onderhoud
Al onze meubelen worden gemaakt van gebruikte of nieuwe gedroogde steigerplanken. Deze planken komen rechtstreeks van de bouw. De dikte en kleur van de planken kunnen per partij verschillen. Steigerhout is robuust. Dit betekent dat het hout, met name oud steigerhout, nooit egaal is en sporen van gebruik bevat zoals oneffenheden, puntjes en deukjes. Een kaarsrechte plank van gebruikt steigerhout bestaat niet, maar dit is dan ook de charme van gebruikt steigerhout!

Werking van het hout
Steigerhout is een natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus altijd iets werken (uitzetten of krimpen). In steigerhout kunnen scheurtjes en kiertjes ontstaan afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.